Om äggets näringsinnehåll och hållbarhet
- en föreläsning med näringsexpert Anna Blücher

Visste du att äggvitan innehåller 12 olika ämnen som hindrar bakterietillväxt? Äggvitan skyddar gulan från att nå skalet, vilket ger ägget dess långa hållbarhet. Om det och mycket mer berättar Anna Blücher i den här 23 minuter långa föreläsningen. Anna är lektor vid Linnéuniversitetet och har under stor del av sitt yrkesverksamma liv undervisat i livsmedelsmikrobiologi och nutrition.
Här kan du se föreläsningen.

Anna Blücher, lektor i livsmedelsmikrobiologi och nutrition

Föreläsningen har arrangerats av Livsmedelsutveckling Sydost, som verkar för små och medelstora livsmedelsföretag i Kalmar län. Kalmar län är en stor producent av ägg, och genom sitt arbete vill man bland annat bidra till mer kunskap om ägg samt uppmuntra till förädling och mer ägg på restaurangmenyerna.

De har också tagit fram den omfattande rapporten "Ägg – ett av världens nyttigaste livsmedel", som finns att hämta här.

Livsmedelsutveckling Sydost (LSO) drivs av IUC Kalmar län i samverkan med Linnéuniversitetet och LRF Sydost. Projektet finansieras av dessa parter samt Europeiska regionala utvecklingsfonden. Läs mer under www.iuc-kalmar.se/projekt/lso. LSO är en del av länets livsmedelsstrategi, som är ett strategiskt samarbete mellan Region Kalmar län, LRF Sydost och Länsstyrelsen Kalmar län.

 

  • Branschorganisationen Svenska Ägg
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster
  • Telefon +46 73- 823 08 90
  • Besöks- och leveransadress:
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster